Ola Martinsen og Nina Wivesoll Vollen

I Sørskogbygda, i de dype skoger utenfor Elverum, holder Ola Martinsen og Nina Wivesoll Vollen til med sine 40 alaska huskyer. Sammen startet de Lisjøen Husky.

Ola og familien fikk sin første husky da han var 8 år gammel, en siberian Husky. Derfra gikk det fort slik at én ble til flere. Som juniorkjører kjørte han mellomdistanse med en rekke gode plasseringer. Etter det begynte samarbeidet med flere gode langdistanse hundekjørere med ansvar for unghunder og som treningshjelp, hvor han kjørte sine første Femundløp.

Nina kommer fra Sotra utenfor Bergen, og ble introdusert til hundekjøring gjennom familie i Sverige. Der fikk hun sine første møter med alaska huskyer. Gjennom folkehøgskole i Alta og som handler har hun høstet erfaring og kunnskap om langdistanse hundekjøring. I 2016 flyttet Ola og Nina sammen og kjøpte sine første felles alaska huskyer fra en rekke ulike kjørere.

Første løpssesongen ble kjørt i 2017 hvor begge kjørere endte på topp 10 på Femund 400 (Nina på 2.plass). Nina fikk også prisen for beste førstegangskjører (Rookie of the year) og beste hundestell (best dog care award). I de senere årene har de kjørt Femundløpet 650 og Finnmarksløpet 1200 med god fôring, stell og god dyrevelferd i fokus.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Flere ambassadører

Shopping cart

0

No products in the cart.