Petter Marius Kristiansen

Jeg er en gift tobarnsfar som jobber som brannmann. Jeg er veldig glad i å trene og er aktiv utøver i hundesporten Nordisk stil hundekjøring. Jeg har nå tre korthårede vorsteh hanner.

Jeg er vokst opp med hunder og da jeg var 10 år begynte jeg å konkurrere i denne sporten med min fars dobermann, i slutten av 80 årene gikk jeg over til å konkurrere med korthåret vorsteh og har drevet med denne rasen siden da. Jeg har vært så heldig å få oppleve flere gode hunder og har selv vært oppdretter for noen av disse. I 1993 tok jeg min første NM tittel og det har blitt flere i både enspann pulk og tospann pulk, på 3 mil og 15 km, og noen pallplasser i EM og VM.

Den største årsaken til at jeg trives så godt med denne idretten er at det er et lagspill mellom meg og hundene. Hundene elsker å løpe, jobbe og viser så stor glede når de får være med på treningsturer. Det går en god del timer i året til å trene hundene og meg selv, ikke minst, som skal følge tempoet til disse hundene. De må være forberedt til å kunne yte maks i 10 til 30 km, det går i full galopp og dette krever stor utholdenhet kombinert med kraft og fart.

Hundene trenger god næring og det gir store utslag hvis fôret ikke holder god kvalitet. Jeg er veldig godt fornøyd med Appetitt hundefôr og som gir hundene den energien og ernæringen hundene trenger for å holde dem i toppform. De er atleter/toppidrettsutøvere som til enhver tid må fôres riktig. Det er veldig viktig at de blir fôret riktig fra de er valper så de får en god start og kroppen får næringen den trenger under veksten.

Om nordisk stil hundekjøring:
Det er to hovedformer med hundekjøring vinterstid, såkalt nordisk stil (pulkkjøring) og sledehundkjøring. For rekrutter og barn mellom 10 og 11 år er kun snørekjøring tillatt konkurranseform. Snørekjøring er hundekjøring der langrennsløperen går bak hunden med kun en strikk mellom, ingen pulk. I tillegg finnes det en konkurranseform som kalles barmark og omhandler flere konkurranseformer der det ikke er snøforhold. I nordisk stil, som er mest vanlig i Norge, trekker hunden(e) pulk og utøveren følger spannet på ski. Det konkurreres gjerne over distanser fra 5 til 30 km. Som regel gjelder det både obligatoriske vektkrav og utstyrskrav i kortere løp i nordisk stil, utstyret inkludert pulken skal minst veie 70 % av hundens vekt.

Det arrangeres NM, EM og VM i nordisk stil, men for mange er Seppalaløpet det store målet for sesongen. Konkurransene skiller mellom kjønnene. De nordisk stil løpene går over 5 km for gutt/pike løpere mellom 12 og 15 år, juniorer (16-19 år) går 10 km, seniorer herrer går mellom 15 og 30 km mens senior kvinner går 10-20 km. Det skilles mellom tospann og enspann i pulkkjøring.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Flere ambassadører

Hanna Lyrek

Hanna Lyrek er en profesjonell hundekjører fra Alta. Hun er den yngste hundekjøreren («musher») på QRILL Pet Mushing Team og

› Les mer

Amund Kokkvoll

Amund Kokkvoll er profesjonell hundekjører. Gjennom hele ungdomstiden har han vært en allsidig idrettsutøver. Han vant første NM junior i Femundløpet 2013.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping