Om Appetitt

Appetitt er et norskprodusert kattemat og hundefôr

Appetitt tilbyr et bredt utvalg super-premium hundefôr og kattefôr, laget med norske råvarer av høy kvalitet! Fôret produseres på en fabrikk ved fjorden  i Vaksdal ved Bergen. Den korte veien fra produksjon til butikk gir alltid ferskt fôr. Kortreist fôr gjør at næringsverdien er optimal og sikrer fôr med høy smakelighet.

Appetitt er basert på norske råvarer og med så høy andel norske råvarer som mulig i de ulike variantene. Bruk av norske råvarer, lokal produksjon og kort vei til forbruker betyr også mindre belastning på miljø og klima.

Norge har svært strenge krav til råvarer. Vi har nulltoleranse for salmonella og genmodifiserte råvarer. Vi har svært god dyrehelsestatus og en restriktiv bruk av antibiotika i husdyrholdet.  Det gjør kan lage verdens beste fôr i Norge!

 

vitaminer i hundefôr og kattemat

Norskprodusert og  kortreist!

Appetitt hundefôr og kattemat er utviklet og produsert i Norge med egen forsknings- og utviklingsavdeling. Appetitt er norsk, kortreist, ferskt og miljøvennlig.  Appetitt har et sortiment med høy andel unike norske råvarer, ingen kornråvarer med unntak av ris. Alle varianter har en høy andel av hydrolyserte proteinkilder fra marine og animalske kilder (laks og kylling). Dette gir svært høy proteinfordøyelighet og kan bidra med å redusere fare for allergier. 

Fôret inneholder en rekke funksjonelle ingredienser, blant annet naturlig glukosamin og  kondroitin fra laks og kylling, samt høyopptakelig omega-3 fra antarktisk krill fra bærekraftig fiske.

Vi har også to ulike varianter av hundefôr til sensitive hunder, Appetitt Sensitive Chicken og Appetitt Sensitive Fish, hvor fôret kun inneholder én proteinkilde; kylling eller fisk. Vår oppskrift gir den aller beste ernæring for god helse og livskvalitet hos katt og hund!

Kvalitetskontroller for å sikre ingrediensenes og sluttproduktets kvalitet

Vi setter kvalitetskontroll på både råvarer og ferdig hundefôr og kattemat høyt Alle råvarer kommer fra godkjente leverandører som vi også systematisk reviderer med hensyn til deres kvalitetssystemer. Alle råvarer vi bruker er GMO-frie og det kreves bevis for salmonellafrihet før råvaren kan tas inn i vår fabrikk. Videre har vi en kontrollplan for systematisk gjennomføring av analyser av kjemisk innhold, hygienisk kvalitet samt innhold av uønskede stoffer. For hvert råvareparti oppbevares en referanseprøve for eventuelt fremtidig behov for analyser.  Ferdigprodusert fôr analyseres på samme måte rutinemessig etter en vedtatt kontrollplan. Kontrollplanen omfatter næringsinnhold, hygienisk kvalitet, fysiske egenskaper m.m. Kjemisk innhold kontrolleres online ved NIR-analyser. Produksjon og kvalitetssystem er godkjent av Mattilsynet. Mattilsynet reviderer  etterfølgelse av kvalitetssystem.

Forskning

Vi har utstrakt forskning i egen regi der vi gjennomfører forsøk og tester av råvarer og ferdigfôr. Vi fokuserer på smakelighet, fordøyelighet av råvarer, tarmhelse, kvalitet på avføring, pels- og hud/ potekvalitet.

Fordøyelighet til Appetitt hundefôr og kattemat

Fordøyeligheten på hovednæringsstoffene er svært viktig når vi produserer kattemat og hundefôr og som testes jevnlig både på råvarer og ferdigfôr. 

Råvarenes opprinnelse

De aller fleste basis-råvarer som animalsk og marint protein er norske råvarer. Eksempel på dette råvarer fra kylling og fisk (makrell, tobis, kolmule, sild og laks). I tillegg kommer krill som er fangstet av Aker Biomarine (norsk selskap) i Antarktis og fra bærekraftige bestander, fra strengt kontrollert område.  Fettkildene vi bruker er kyllingfett og som er en  norsk råvare. Stivelsen kommer fra blant annet erter og potet.  Stivelse er en viktig del av et fôr som en energikilde, men også viktig i produksjonen av fôrkulene, ved å bidra til fasong og struktur. Ertestivelsen er norsk, potetstivelsen kommer fra Danmark (norsk leverandør/produsent finnes ikke).

Et fôr består i tillegg også av en rekke mikrokomponenter som vitaminer og mineraler. Disse kjøper vi inn enkeltvis og så blandes de inn i fôret i de riktige mengder. Disse vil ha ulikt opphav, og hvor kalsium og natrium har norsk opprinnelse, men andre kjøper vi inn fra Europeiske leverandører som er produsenter av de ulike komponenter. Et fôr består i tillegg også av en rekke mikrokomponenter som vitaminer og mineraler. Disse kjøper vi inn enkeltvis og så blandes de inn i fôret i de riktige mengder. Disse vil ha ulikt opphav, hvor kalsium og natrium har norsk opprinnelse, men andre kjøper vi inn fra Europeiske leverandører som er produsenter av de ulike komponenter. 

 

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping