Om Appetitt

Appetitt er norsk, kortreist, ferskt og miljøvennlig! 

Appetitt tilbyr et bredt utvalg super-premium hundefôr og kattefôr, laget med norske råvarer av høy kvalitet! Fôret produseres i Norge, på en fabrikk ved fjorden omkranset av vestlandsfjell, i Vaksdal ved Bergen. Den korte veien fra produksjon til butikk gir alltid ferskt fôr. Kortreist fôr gjør at næringsverdien er optimal og sikrer fôr med høy smakelighet.

Appetitt er basert på norske råvarer og med så høy andel norske råvarer som mulig i blandingene. Bruken av norske råvarer, lokal produksjon og kort vei til forbruker betyr også mindre belastning på miljø og klima. Norge har svært strenge krav til råvarer. Vi har nulltoleranse for salmonella og genmodifiserte råvarer. Vi har svært god dyrehelsestatus og en restriktiv bruk av antibiotika i husdyrholdet.  Det gjør kan vi kan lage verdens beste fôr her i Norge!

De fleste basisråvarer i Appetitt, som animalsk og marint protein, er norske råvarer. Noen råvarer må vi likevel kjøpe inn da de ikke produseres i Norge i dag. Andel av norske råvarer i Appetitt er rundt 85%.

vitaminer i hundefôr og kattemat

Norsk, kortreist, bærekraftig

Appetitt hundefôr og kattemat er utviklet og produsert i Norge med egen forsknings- og utviklingsavdeling. Appetitt er norsk, kortreist, ferskt og miljøvennlig og sikrer norske arbeidsplasser og bidrar til verdiskaping i landet. Appetitt har et sortiment med høy andel unike norske råvarer, ingen kornråvarer med unntak av ris. Alle varianter har en høy andel av hydrolyserte proteinkilder fra marine og animalske kilder (laks og kylling). Dette gir svært høy proteinfordøyelighet og kan redusere fare for allergier. 

Fôret inneholder funksjonelle ingredienser fra naturlige kilder, blant annet naturlig glukosamin fra raudåte, kondroitin fra laks og kylling, samt høyopptakelig omega-3 fra antarktisk krill.

Vi har to ulike varianter av hundefôr til sensitive hunder hvor fôret kun inneholder én proteinkilde; kylling eller fisk. Vår oppskrift gir den aller beste ernæring for god helse og livskvalitet hos katt og hund!

Kvalitetskontroller for å sikre ingrediensenes og sluttproduktets kvalitet

Vi har en nøye kontroll på både råvarer og ferdig hundefôr og kattemat. Alle råvarer kommer fra godkjente leverandører som vi også systematisk reviderer med hensyn til deres kvalitetssystemer. Alle råvarer vi anvender er GMO-frie og det kreves bevis for salmonellafrihet for råvaren tas inn i fabrikk. Videre har vi en kontrollplan for systematisk gjennomføring av analyser av kjemisk innhold, hygienisk kvalitet samt innhold av uønskede stoffer. For hvert råvareparti oppbevares en referanseprøve i tilfelle behov for analyser på et senere tidspunkt (tilleggsanalyser).  Ferdigprodusert fôr analyseres på samme måte rutinemessig etter en vedtatt plan. Dette går også på næringsinnhold, hygienisk kvalitet, fysiske egenskaper osv. Kjemisk innhold kontrolleres online ved NIR-analyser, der en ved avvik stopper produksjonen og evt. vraker fôr som ikke tilfredsstiller kravene. Generelt – produksjon og kvalitetssystem er godkjent av Mattilsynet. Mattilsynet reviderer også etterfølgelse av kvalitetssystemet.

Forskning

Vi har utstrakt forskning i egen regi der vi gjennomfører forsøk og tester av råvarer og ferdig fôr. For å nevne noen områder – så fokuserer vi mye på smakelighet, effekter på tarmhelse og kvalitet avføring, pels- og hudkvalitet, potekvalitet osv.

Fordøyelighet til Appetitt hundefôr og kattemat

Fordøyeligheten på hovednæringsstoffene testes jevnlig både på råvarer og ferdig fôr. Her brukes in-vitroforsøk – men der vi har fullstendig oppsamling av avføring i tråd med metoder beskrevet i Nutritional guidelines FEDIAF. I Appetitt hund standard voksenfôr – ligger fordøyelighet av protein på 80 – 82%, fett på ca. 95% og totale karbohydrater inkl. fiber på ca. 75% (alle målt in-vivo). 

Råvarenes opprinnelse

De aller fleste basis-råvarer som animalsk og marint protein er norske råvarer. Eksempel på dette råvarer fra kylling og fisk (makrell, tobis, kolmule, sild og laks). I tillegg kommer krill som er fangstet av Aker Biomarine (norsk selskap) i Antarktis. Raudåte kommer fra Norskekysten og kyllingfett er også norsk råvare. Ertestivelse, ris og potetstivelse er de tre råvarene som bidrar med stivelse. Stivelse er en viktig del av et fôr som en energikilde, men også viktig i produksjonen av fôrkulene, ved å bidra til fasong og struktur. Ertestivelse er fra Stavanger, potetstivelse kommer fra Danmark (norsk leverandør/produsent finnes ikke) og ris fra Italia. Et fôr består i tillegg også av en rekke mikrokomponenter som vitaminer og mineraler. Disse kjøper vi inn enkeltvis og så blandes de inn i fôret i de riktige mengder. Disse vil ha ulikt opphav, hvor kalsium og natrium har norsk opprinnelse, men andre kjøper vi inn fra europeiske leverandører som er produsenter av de ulike komponenter. Oppsummert vil andel norske råvarer i Appetitt være ca. 85%.

 

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping