Appetitt kattemat for overvektige katter

Kattemat for vektkontroll

Overvekt hos katter er et økende problem som kan påvirke kattens helse og livskvalitet. Overvekt kan føre til helseproblemer som diabetes, hjerte- og karsykdommer, og overbelastning av ledd. Årsakene til overvekt hos katter kan være for mye fôr og for lite mosjon, hormonelle endringer i forbindelse med kastrering eller sterilisering, og endringer i stoffskiftet som følge av aldring.

Det kan være vanskelig å vurdere om katten din er overvektig, men en tommelfingerregel er at du skal kunne kjenne ribbeina til katten når den er i normalt hold. Du kan også veie katten og sammenligne med normalvekt for rasen/type katt.

 

Hvordan forebygge at katten legger på seg?

For å unngå overvekt, bør du tildele fôret i kontrollerte mengder og fordele dagsrasjonen på 3-4 fôringer pr dag. 

Hold fast på faste fôringstider og unngå mellommåltider og bruk av godbiter. 

Det er også viktig å sørge for at katten din får tilstrekkelig mosjon og aktivitet.

Krill- en høykvalitetskilde til Omega 3

Krill er en råvare i Appetitt fordi råvaren bidrar med protein av høy kvalitet og med god fordøyelighet. Videre er innholdet av de essensielle omega-3 fettsyrene EPA og DHA veldig høyt sammenlignet med andre tilgjengelige marine råvarer. Omega-3 fettsyrene i krillmel er vannløselige, og dermed tas de raskere og mer effektivt opp i kroppen enn fra tradisjonelle omega-3 kilder som for eksempel fiskeolje.

Høyverdige omega 3-kilder er positive forkattens bein- og leddhelse, hud og pelskvalitet samt utvikling av hjerne- og nervefunksjoner. I tillegg inneholder krill naturlig glukosamin, et funksjonelt stoff som kan ha positiv effekt på dyras bein- og leddhelse.

Krillfisket har fire år på rad blitt kåret til verdens mest bærekraftige reduksjonsfiskeri. Fisket er begrenset til en bestemt region i Antarktis kalt område 48. FN definerer et fiskeri som bærekraftig når opp til 10 prosent tas ut av stammen. For det antarktiske krillfisket er kvoten for område 48 satt på kun 1 prosent av biomassen.

Aktuelle produkter

Person som scroller på mobil for å finne nærmeste sted å kjøpe Appetitt hundefôr eller kattemat.

Finn din forhandler

Appetitt kan du kjøpe i butikker over hele landet og i en rekke nettbutikker.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping