Amund Kokkvoll

Profesjonell hundekjører Amund Kokkvoll under Femundsløpet - han er Appetitt ambassadør.

Amund Kokkvoll (25) er i dag profesjonell hundekjører. Gjennom hele ungdomstiden har han vært en allsidig idrettsutøver. Etter landslagssamlingen i håndball i 2010 for G15, tok Amund et valg på vei hjem til Røros. Han ville være mer ute å drive sin aktivitet. Han hadde da fått kjørt slede med sin onkels fire hunder. Kort fortalt gikk læreveien om å bli en dyktig hundekjører via samarbeid og læring med andre kenneler i Norge og i Alaska. I 2017 etablerte han seg med egen kennel – Team Kokkvoll – i Julussdalen i Rena. Kennelen teller i dag rundt 40 Alaska Huskyer. I Julussdalen er det et eldorado av treningsmuligheter på barmark og om vinteren.

Han vant første NM junior i Femundløpet 2013. Og der var når han kjente bruset og følelsen av å beherske naturen og samspillet med hundene på vei inn til målgang i Røros, at han bestemte seg for å satse på hundekjørersporten. Han ble Rookie of the year i Femundløpet 2019 med en 4.plass. Målet framover er å etablerer seg i toppen av langdistansesporten.

«Det har vært opp og nedturer med de sportslige resultatene. Det er mye som skal læres. Nå er jeg sikker på å ha funnet formelen for trening og ernæring. Å kunne fòre med det samme kvalitetsfòret over tid har stor betydning for hundene. Jeg stiller de samme kravene til meg selv som overfor hundene. Vi skal sammen yte optimalt når vi trener og konkurrer. Da fortjener hundene å få den aller beste ernæring som gir godt næringsopptak og har en smak som er god om de har hvilt i kennelen eller er ute på sporet i flere timer og mil. Appetitt leverer så til de grader på alle områder. Hundene liker fòret svært godt. Da er jeg fornøyd. Og så hjelper det jo på når Appetitt alltid stiller med god service»

Følg Amund og hundene på Instagram

Følg  Amund Kokkvoll og hundene.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Flere ambassadører

Appetitt ambassadør Linda Haugvik poserende foran en blå agility tunell med to av sine Parson Russel Terrier konkurransehunder.

Linda Haugvik

Linda Haugvik konkurrerer innen hundesportgrenene agility, rally lydighet og smeller med Ika og Dicte som er to aktive Parson Russell

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping