Eivind og Trude: Kennel Hevishot

Eivind og Trude fra kennel Hevishot driver oppdrett av Breton og Tysk jaktterrier. De poserer med tre hunder i snøen.

Kennel Hevishot er en kennel som driver oppdrett av Breton og Tysk jaktterrier. Hundeparken på kennelen består pr. i dag av 10 hunder: en Breton, en Østsibirsk Laika, to russiske Flekkstøvere, en ruhåret Foxterrier og 5 Tyske jaktterriere. Kennelnavnet eies og drives av Trude Granhus og Eivind Lurås.

Trude er en aktiv på jakt, hundeutstillinger og har flere tillitsverv i hundeklubber. Hun er en svært dedikert hundeperson som legger mye tid på og er opptatt av detaljene i hundetreningen. Trude legger sin prestisje i at hunden skal prestere på toppnivå i skogen og på utstillinger.  Trude er utdannet dressurinstruktør og figurant på mentaltester.

Eivind kaller seg selv en «jaktidiot». Jakter det meste som vi har i Norge, men bruker mest tid på de fire hjortearter og de flere av de store rovdyrene våre. Eivind reiser rundt omkring som hundefører i det meste av Sør-Norge og Sverige med både Laika, Støver og Terriere. Han jobber som fagkonsulent på Norges Jeger- og Fiskerforbund sitt opplæringssenter på Flå. Der har han ansvaret for det som har med rovvilt, hund og hjortevilt å gjøre. Han er spesielt interessert i å jobbe mye med rovvilthunder, både trening og testing av sporhunder og løshunder. Han er mentaltestleder og instruktør på dressur, ettersøk og bjørnehund.

Kennel Hevishot med Trude og Eivind er bosatt i Flå i Hallingdal. Gjennom året reiser de mye rundt på jaktprøver og utstillinger over hele Europa for å premiere hundene så godt som mulig. Breton stilles på skogsfuglprøver og Jaktterrierne går både hiprøver, drevprøver, anleggsprøver, villsvinprøver og sporprøver. En av hundene ble kåret til Årets Jakthund i Norge på Jakt og Fiskedagene på Elverum i 2014.

«Appetitt er et fôr som fungerer bra på alle våre hunder og det gjør at det er lett for oss å holde hundene i god kondisjon året rundt. I tillegg setter vi pris på å kunne bruke et norskprodusert fôr laget av norske råvarer», forteller Trude og Eivind.

Les mer om Hevishot Kennel her:

Hevishot | Kennel Hevishot. Oppdrett av Tysk jaktterrier og Breton.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Flere ambassadører

Smilende Appetitt ambassadør Thomas Wærner med lue og solbriller, blir snust på hodet av en av sine sledehunder under Finnmarksløpet.

Thomas Wærner

Thomas Wærner og hans «Berserk kennel» holder til i Nord-Torpa like ved Synnfjell. Thomas bor her sammen med  et varierende

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping