Riktig mat til kattungen

Portrett av søt mørk kattunge med brune øyne som ser ut som den vil ha kattemat fra Appetitt.

Det finnes svært mange varianter av kattefôr på markedet og det er nesten like mange varianter for kattunger. Uansett hvilket fôr du velger for din kattunge, er det viktig at du velger et fullfôr som gir et balansert kosthold med støtte til vekst. Vi har snakket med Appetitt sin egen fôrekspert og veterinær for å få flere råd 

– Hver katt er unik. Men når du skal velge fôr til kattungen din er det viktig at du velger et fôr som er tilpasset kattungen. Katter har et høyt proteinbehov generelt, noe som ivaretas når du velger et fôr som et tilpasset livsfasen katten er i. En kattunge er svært aktiv, og energiforbruket er derfor ekstra stort i den første perioden av livet. Derfor er det også viktig å huske på at kattungen får et energirikt fôr, riktig sammensatt for støtte i kattungens vekstfase. 

Hvor ofte skal kattungen fôres?

Katten har en enkel og ganske kort fordøyelseskanal, og det er derfor best om kattens matskål står fremme hele dagen slik at den kan forsyne seg når den vil. 

– Likevel spiser mange katter ofte opp det den får ved servering og da kan det hende at nettopp din katt har behov for å få dagsrasjonen fordelt over flere måltider. Sjekk anbefalingen på pakningen da det kan være variasjoner for ulike fôrtyper, og individuelle behov påvirker hvor mye mat katten skal ha.

Sjekk matens innhold

Det er viktig med et riktig sammensatt fôr, slik at kattungen får tilført de vitaminer og mineraler den trenger i tillegg. Da styrker man kattungens vekst, sørger for robuste ben, ledd og tenner, samt et sterkt immunsystem og sunn helse. 

– Katten har behov for et fôr som inneholder taurin da den ikke kan lage denne aminosyren selv. Taurin finner man spesielt mye av i kjøtt, så ved å velge et fôr med et høyt kjøttinnhold, for eksempel Appetitt Kattunge, sikrer man at katten får dekket nettopp dette viktige behovet. Appetitt produseres også i Norge og består hovedsakelig av norske råvarer. Det gjør at vi har god kontroll på råvarene vi bruker i det vi tilbyr.

Våtfôr, et godt alternativ eller supplement 

I løpet av kattens første seks måneder vil den ha nådd tre fjerdedeler av vekten den får som voksen, så det sier seg kanskje selv at kattunger trenger fôr som støtter godt oppunder utvikling og vekst. 

– Våtfôr tilfører katten ekstra væske og kan være fint å bruke dersom du synes katten din drikker lite vann eller også som en smaksforsterker. Våtfôr er et godt alternativ for variasjon selv om katten som oftest spiser for eksempel tørrfôr.

Fordeler med tørrfôr: 

• God holdbarhet

• Enkelt å måle opp riktig mengde 

• Tygging forbereder maten for fordøyelsen 

• Kan hjelpe med å redusere dannelsen av tannstein

• Små biter som er lette å tygge og svelge for spesielt de yngste kattungene

Fordeler med våtfôr: 

• Lukter sterkere og mer enn tørrfôr og kan derfor være mer fristende 

• Lettvint med porsjonspakker som gir fersk mat 

• Kattungene får i seg mer vann/væske  

Tilpasset fôr for kattens alder og rase

Appetitt utvikles og produseres i Norge av hovedsakelig norske råvarer, noe som gjør at vi kan være trygge på innholdet i kattefôret vi tilbyr. Appetitt har et stort utvalg for å sikre at du finner det fôret som er tilpasset ditt kjæledyr i de ulike fasene. Spør gjerne der du kjøper Appetitt kattefôr om mer utfyllende informasjon om hva som passer for din katt og kattens livsfase. 

 

Aktuelle produkter Kitten 2,5 kg og 800 gram.

Appetitt Cat Kitten har et høyt innhold av protein fra animalske og marine råvarer. Høy proteinfordøyelighet og et innhold av essensielle aminosyrer som er tilpasset kattunger i vekst fram til ca. 1 års alder.

Det høye energi- og næringsinnholdet gjør at Appetitt Kitten også passer som kattemat til drektige og diegivende katter.

Kattemat til kattunge: Hvit og rosalilla sekk Appetitt Kitten 800 g sekk tørrfor, sovende kattunge avbildet

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping