Overvekt hos katt

Overvekt hos katt

Overvekt hos katt og våre andre kjæledyr forekommer stadig oftere og ideell kroppsvekt er viktig for god helse og velbefinnende. Overvekt påvirker helse på flere måter. Eksempelvis overbelastning av ledd og dermed kan det å bevege seg blir smertefullt eller dyret kan få hjerte- og karsykdommer, eller utvikle diabetes. Overvekt reduserer dyrets livskvalitet og kan påvirke den forventede levetiden til dyret.

Årsaker til overvekt hos katt

Den mest opplagte årsaken til overvekt hos katt er for mye fôr og for lite mosjon. Mange katter er innekatter med begrensede muligheter for bevegelse, mens andre katter er inaktive av andre årsaker. Hormonelle endringer i forbindelse med kastrering eller sterilisering vil også påvirke både stoffskiftet og kattens aktivitetsnivå. Derfor er det ofte mer krevende å unngå overvekt etter kastrering eller sterilisering. Med alderen blir kattene også ofte mindre aktive og det skjer endringer i stoffskiftet. Dermed forsterkes problemet med overvektig etter hvert som katten eldes.

Hvordan kan jeg vite om min katt er overvektig?

Det kan være vanskelig å vurdere om katten er overvektig. Er du usikker, ta kontakt med din veterinær hvis du har spørsmål om overvekt eller ønsker en vurdering av kattens vekt. En tommelfingerregel er at en lett skal kunne kjenne ribbeina til katten når den er i normalt hold. Ellers kan en veie katten og sammenligne med normalvekt for rasen/type katt. Du kan også følge med på om katten har endret sine bevegelsesvaner eller beveger seg like smidig som tidligere.

Hvordan unngå overvekt

Katter som er overvektige eller har en tendens til å lett legge på seg, skal fôret alltid tildeles i kontrollerte mengder. Det anbefales å fordele dagsrasjonen på 3-4 fôringer pr dag. Hold fast på faste fôringstider og unngå «mellommåltider». Mellommåltider og bruk av godbiter er uheldig da dette også inneholder energi som katten kanskje ikke har behov for, og som over tid vil øke vekten.

Appetitt Cat Weight Control

Appetitt Cat Weight Control har et moderat energiinnhold som kan hjelpe med å forebygge overvekt. Fettinnholdet er lavt, men fôret har høyt innhold av de livsviktige omega-3 fettsyrene EPA og DHA i form av fosfolipider fra antarktisk krill. Appetitt Weight Control inneholder karnitin som kan påvirke energi- og fettmetabolismen og dermed redusert fare for overvekt. Fôret inneholder også loppefrøskall for regulering av fordøyelsen. Ved at energiinnholdet er lavere enn vanlige vedlikeholdsfôr, samt innhold av løselige fiberfraksjoner i fôret vil gi metthetsfølelse, selv om dagsrasjonen er relativt lav.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping