Fordeler ved å gi våtfôr til hund

Et våtfôr til hunden er sunt, så lenge man benytter et våtfôr av høy kvalitet. Det som er viktig å huske på, er at om man bruker våtfôret som en del av den daglige fôrmengden må du redusere tørrfôret i tilsvarende kalorimengde som det du gir våtfôr. Om våtfôret hver dag kommer i tillegg til den daglige fôrrasjonen med tørrfôr kan det lett føre til overvekt.

Et våtfôr er nyttig av mange grunner

Hunder som drikker lite kan få i seg mer væske, ettersom det er en større andel vann i våtfôret enn tørrfôret. Det kan være lettere å spise for hund med dårlige tenner, eller fungere som en god appetittvekker for de som generelt er litt kresne, eller dårlige til å spise.

For en aktiv hund kan våtfôret være nyttig som en energieffektiv snack på aktive dager. Dersom hunden har behov for å få i seg mer væske enn det den drikker spontant, kan du gjerne røre våtfôret ut i mer vann. Det vil bidra til at hunden får i seg mer væske, noe som er svært viktig ved hardt arbeid. Husk på at hunden bør være tilvendt våtfôret og ekstra vannmengder innen den skal jobbe hardt.

Blandingsforhold mellom våt- og tørrfôr

Et eksempel på daglig fôringsregime kan være 1/3 våtfôr og 2/3 tørrfôr, men det er fullt mulig å bruke en større mengde våtfôr, eller kun våtfôr når du bruker et våtfôr som er et fullfôr. Når våtfôrforpakningen er åpnet bør den brukes opp i løpet av maks 2 døgn. Åpnet forpakning må oppbevares i kjøleskap. Appetitt våtfôr finnes i flere ulike smaker slik at du kan benytte den smaken som din hund liker best. Husk at din hund også alltid skal ha friskt drikkevann tilgjengelig!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping