Fôring av den aldrende hunden

Fôr til den aldrende hunden

Hunder lever lenger enn noen gang! Riktig ernæring er av stor betydning for hunder, akkurat som det er for oss. Aldringsprosessen hos hunder ligner på det som skjer med oss mennesker når vi blir eldre, et komplekst bilde av biologiske prosesser som resulterer i fysiske og fysiologiske endringer, metabolske endringer og atferdsendringer. Med andre ord en gradvis aldring av vitale kroppsfunksjoner.

Når er hunden gammel?

En hund regnes som senior i alderen 6-8 år, men dette er individuelt, og avhenger av flere faktorer som rase og størrelse. Generelt viser små raser tegn på aldring senere enn store raser.

Vitale kroppsfunksjoner svekkes med aldring

Vanlige symptomer på aldring kan være reduksjon av skjelett-, bein- og leddfunksjonalitet. Hunden kan vise mindre lyst til aktivitet, eller forsøke å unngå å hoppe ut eller inn av bilen. Andre tegn til aldring kan komme fra fordøyelsessystemet, da evnen til å fordøye og absorbere næringsstoffer kan endre seg. Resultatet kan være vektreduksjon eller de kan oppleve en vektøkning, som følge av endret stoffskifte. Immunforsvar og kognitive funksjoner kan også påvirkes av aldring. Det er derfor viktig å velge riktig type hundemat, rasjonere fôret riktig og samtidig sørge for nok mosjon.

Hva er viktig å huske når man skal velge fôr til eldre hund?

Ernæring til eldre kjæledyr skal støtte de vitale funksjonene, som immunsystemet og fordøyelsessystemet. Det skal støtte kognitiv funksjon og støtte god helse. Fôret skal være sammensatt av riktig mengde protein, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler. og gi riktig energi for optimal hold. Det kan også være gunstig at fôret tilbyr funksjonelle ingredienser som støtter de vitale prosessene. For å kompensere for redusert evne til å fordøye, krever seniorhunder et tilstrekkelig inntak av lettfordøyelig protein av høy kvalitet. Proteinkilder med spesielt høy fordøyelighet inkluderer hydrolyserte proteiner (fra fisk eller kylling).

Appetitt Senior

Energi- og næringsinnholdet i Appetitt Senior er tilpasset og balansert etter aldrende hunders behov. Fôret har et moderat proteinnivå og et høyt innhold av naturlige antioksidanter som vitamin E og rosmarin sammen med glukosamin og kondroitin fra laks og kylling – for ledd og bein og den generelle helsen til hunden.

Karnitin for energi- og fettmetabolisme og redusert fare for overvekt. Loppefrøskall i fôret har høyt innhold av fibrer, og bidrar til god mage -og tarmfunksjon.  Loppefrøskall har svært god vannbindingsevne, svellingsegenskaper og kan dermed også bidra til økt metthetsfølelse.

Antarktisk krill støtter hunden med de essensielle omega-3 fettsyrene EPA og DHA som fosfolipider for hud, pels og ledd men har også et høyt innhold av kolin for kognitiv helse.

Veldig riktig fôr til seniorhunden

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping