Slik bytter du hundefôr

Ønsker du å bytte fôr fra en type til et annet? Her finner du noen tips på hvordan du skånsomt kan bytte fra en type fôr til en annen type fôr.

Gradvis introduksjon av nytt fôr

Når du skal introdusere et nytt fôr anbefaler vi at du gjør dette over periode på 7-10 dager hvor du gradvis blander inn det nye fôret. De første to dagene kan du blande 25 % av det nye fôret med 75 % av det gamle fôret. De neste to dagene kan du blande 50 % nytt og gammelt fôr. De påfølgende to dagene kan du blande 75 % av det nye fôret med 25 % av det gamle fôret. Deretter kan du gi bare det nye fôret. Du kan også prøve å blande fôret med varmt vann for å gi det en annen konsistens.

Bevar smaken av det nye fôret

Når en sekk med tørrfôr eller en boks med våtfôr åpnes, begynner en oksideringsprosess. Dette fører til en reduksjon i smakeligheten. Det er derfor svært viktig å trykke så mye luft ut av posen som mulig og lukke den godt etter hver fôring. Oppbevar posen mørkt, kjølig og tørt, helst i en beholder med lokk. Bruk lokk til bokser med våtfôr. Velg også riktig størrelse på fôrsekken i forhold til hvor stor hunden din er, for å unngå å oppbevare en åpnet sekk for lenge.

Vil hunden plutselig ikke spise maten sin?

Dersom hunden din plutselig slutter å like det nye fôret etter først å ha spist det, kan det ha mange årsaker. Fôret kan ha blitt utsatt for luft for lenge slik at oksideringsprosessen har gjort fôret mindre smakelig. Hunden kan også være syk, så ta kontakt med veterinær hvis hunden ikke begynner å spise igjen.

Noen generelle fôringsråd:

 • Velg et hundefôr med ernæringsmessig innhold som er basert på hundens alder, størrelse, livsstadier og aktivitetsnivå.
 • Tørrfôr kan gis tørt, tilsatt vann eller oppbløtt i lunkent vann i ca. 20 minutter.
 • Tilpass dagsrasjonen i forhold til aktivitetsnivå og hundens hold.
 • Ved anbefalte fôrrasjoner på sekken, så er det viktig å huske at fôrmengden kan variere med +/- 20% avhengig av hundens aktivitetsnivå.
 • Fordel gjerne dagsrasjonen på flere rasjoner pr dag.
 • Hunden skal alltid ha fri tilgang på friskt drikkevann.
 • Oppbevar ditt hundefôr tørt og helst litt kjølig. En lukket fôrtønne med lokk bevarer fôret gode smak lengre.
 • Husk hygienen! Vask fôrskålen mellom hvert måltid.
 • Ikke gi hunden sjokolade, søtsaker, løk eller druer.
 • Godbiter og snacks av god kvalitet bør kun gis som belønning, og i begrensede mengder
 • Skifte av fôrtype bør gjøres gradvis med innblanding av nytt fôr over flere dager.

Når du bytter fôr, følg en gradvis overgangsperiode på 7-10 dager. Oppbevar fôret riktig for å bevare smakeligheten. Hold hygiene og riktig porsjonering i fokus. Unngå skadelige matvarer og gi godbiter i begrensede mengder. Med disse tipsene kan du sikre en sunn og fornøyd hund.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping