Klar for jakta? Her finner du gode tips om hvordan forberede fôring av hunden før sesongen

For at jakta skal bli en fin opplevelse, må både jeger og hund være godt forberedt. Det gjelder fysisk form og ikke minst ernæring både før og under jakta.

De aller fleste hunderaser er fysisk godt tilpasset et moderat til høyt aktivitetsnivå over litt lengre tid og en godt trent vil med riktig fôring være svært utholdende og håndtere lange dager i fjellet og med et med prestasjonsnivå uten å «møte veggen».

Start i god tid med forberedelsene!

Trening til jakta bør starte i god tid. Gjennom systematisk og riktige treningsmetoder samt god fôring i helst 2 -3 måneder før jakta, oppnår en at hunden er i toppform når sesongen starter. Overgangen til et høyenergifôr bør skje i forbindelse med start treningsperioden. Dermed kan det økte energibehovet lettere imøtekommes helt fra starten av. Ellers er det gunstig at hunden har tilvent seg et fôr med mye fett i god tid. Dette på grunn av at hunden dermed effektiviserer opptaket av fett og omsetning av fett til energi.

Praktisk fôring i treningsperioder

Det kan være gunstig å bløte opp fôret i vann 10-20 minutter før fôring. Alternativt kan fôret gis tørt, men da med rikelige mengder vann i matskåla.  Ved å bløte opp fôret bedres vannopptaket noe som er svært viktig i forbindelse med trening og ikke minst under jakt. Dagsrasjonen bør deles på minst 2 fôringer. Det bør ikke fôres for nært opp til harde treningsøkter. Vann er det imidlertid viktig at hunden får mest mulig av både før, under og etter harde fysiske anstrengelser. Dehydrering vil raskt redusere yteevnen

Praktisk fôring under jakt

Om morgenen gis 1/3 av rasjonen helst 1 – 1.5 timer før jaktstart. Under selve jakta er det viktig med små porsjoner fôr ca. hver 1 – 1.5. time, såkalt ”snacking”. Ca. 1 time etter avsluttet jakt gis hovedmåltidet. Aller viktigst er at hunden får nok vann under jakta. Hvis det ikke finnes vann i terrenget – må hunden gis medbrakt vann jevnlig.

Anbefalt fôr for jakthunder er Appetitt Energy tørrfôr og Appetitt Energy våtfôr

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping