Appetitt, et norskprodusert funksjonelt fôr til katt og hund!

Appetitt er norskprodusert hund- og kattefôr som produseres i vakre Vaksdal, like utenfor Bergen. 

I Norge er vi i en særstilling når det gjelder god dyrevelferd. Vi er også blant de land i verden med best dyrehelsestatus (sykdomsforekomst) og med et svært lavt forbruk av antibiotika.Vi har nulltoleranse for salmonella og bruk av genmodifiserte råvarer. Det betyr at råvarer som kommer fra Norge har en svært høy kvalitet og med Appetitt tilstreber vi oss å benytte så høy andel norske råvarer som mulig!

Appetitt tilbyr fôr til katt og hund i alle livsfaser, med ulike smakspreferanser og også med tilpasning for spesielle behov.

Hund (tricolor) og katt (gråspraglet) som sitter ved siden av hverandre. Begge ser sunne ut - det blir de med fôr fra Appetitt.

Appetitt våtfôr til katt

Appetitt våtfôr finnes i flere ulike smaker slik at du kan benytte den smaken som din katt liker best.

Fordeler ved å gi våtfôr til katt

Å kombinere tørrfôr med våtfôr til katten kan være en fin måte å kombinere ulike fordeler ved et kattefôr

Prøv nyheten Appetitt Paté

Våre nyeste produkter tar våtfôr til nye høyder, og vi er stolte av å introdusere fire fantastiske smaker: fisk, kylling, lam og storfe.

Appetitt hundefôr og kattemat – et naturlig valg!

Appetitt hundefôr og kattemat tilbyr et bredt utvalg super-premiumfôr, laget med en høy andel norske råvarer av høy kvalitet! Fôret produseres i Norge, på en fabrikk ved fjorden omkranset av vestlandsfjell, i Vaksdal ved Bergen. Den korte veien fra produksjon til butikk gir alltid ferskt hundefôr og kattemat med høy smakelighet.

Bruken av norske råvarer, lokal produksjon og kort vei til forbruker betyr  lavere belastning på miljø og klima. Norge har svært strenge krav til råvarer. Vi har nulltoleranse for salmonella og genmodifiserte råvarer. Vi har også svært god dyrehelsestatus i Norge og restriktiv bruk av antibiotika i husdyrholdet. Det gjør at vi kan lage verdens beste fôr her i Norge

I 2022 gikk vi over til en premium monomaterialløsning for emballasjen vi bruker i Appetitt-serien. Dette er et plastmateriale skreddersydd for fullstendig resirkulering. Dette betyr at vi har tatt et bærekraftig valg for Appetitt, som tilbyr unik produktbeskyttelse og som samtidig støtter sirkulær økonomi. Med dette tar vi enda et skritt nærmere våre bærekraftsmål! 

 

Appetitt hundefôr og kattemat – nyttig å vite!

Appetitt hundefôr og kattemat er utviklet og produsert i Norge, av vår forsknings- og utviklingsavdeling. Appetitt er norsk, kortreist, ferskt og miljøvennlig.  Appetitt hundefôr og kattemat har et sortiment med høy andel unike norske, sirkulære råvarer. Alle fôrvarianter har en høy andel av hydrolyserte proteinkilder fra marine og animalske kilder (laks og kylling). Dette er protein med høy fordøyelighet og som også kan bidrar til redusert fare for intoleranse og allergi.

Fôret inneholder funksjonelle ingredienser fra naturlige kilder, blant annet naturlig glukosamin og kondroitin fra laks og kylling, samt høyopptakelig omega-3 fra antarktisk krill fra bærekraftig fiske.

Appetitt hundefôr har tre varianter for sensitive hunder. Appetitt Sensitive Chicken, Appetitt Sensitive Fish og Appetitt Sensitive Lamb & Chicken . Vi kan tilby den aller beste ernæring for god helse og livskvalitet hos katt og hund!

Kvalitetskontroller for å sikre gode råvarer og sluttproduktets kvalitet

Kontroll av både råvarer og ferdig hundefôr og kattemat setter vi høyt når vi produserer fôr til din katt eller hund. Alle råvarer kommer fra godkjente leverandører som vi også systematisk reviderer med hensyn til deres kvalitetssystemer. Alle råvarer vi bruker i våre fôr er GMO-frie og det kreves bevis for salmonellafrihet før råvaren kan tas inn i vår fabrikk. Videre har vi omfattende kontrollplaner for systematisk gjennomføring av analyser av fôrets innhold.  Produksjon og kvalitetssystem er godkjent av det norske Mattilsynet. Mattilsynet reviderer også etterfølgelse av kvalitetssystemet.

Forskning

Vi har utstrakt forskning i egen regi der vi gjennomfører forsøk og tester av råvarer og ferdigfôr. Vi fokuserer på smakelighet, effekter på tarmhelse og kvalitet avføring, pels- og hudkvalitet og potekvalitet.

Råvarenes opprinnelse

De aller fleste basis-råvarer som animalsk og marint protein er norske råvarer. Eksempel på dette råvarer fra kylling og fisk. Fettkildene vi bruker er kyllingfett og som er en  norsk råvare. Stivelsen kommer fra blant annet erter og potet.  Stivelse er en viktig del av et fôr som en energikilde, men også viktig i produksjonen av fôrkulene, ved å bidra til fasong og struktur. Ertestivelsen er av norsk opprinnelse. 

Riktig hundefôr og høyt fôr- og vannopptak er sammen med trening de faktorene som bestemmer hundens evne til å yte maksimalt under aktivitet. Aktive hunder, som jakthunder, kan ha et energibehov på fra 3 – 8 ganger normalt vedlikeholdsbehov og det er omtrent umulig å dekke dette høye energibehovet uten å gi hunden et høyenergifôr, og ofte er det behov for ekstra tilskudd i form av energirikt våtfôr, fett, vom osv. Hvis en ikke klarer å dekke hundens energibehov – vil resultatet bli nedsatt prestasjonsevne og redusert hold.

Energien i et hundefôr kommer fra de tre hovednæringsstoffene protein, fett og karbohydrater. Fett tilfører dobbelt så mye energi som protein og karbohydrater, og økt fettinnhold er den letteste og mest effektive måten å øke energiinnholdet i et hundefôr på. Et tørrfôr som skal fungere godt under trening og jakt bør ha et fettinnhold på minimum 22 – 25% og over 30% under langvarig jakt, konkurranser og løp. Dette gir ekstra energi når fettforbrenningen går på høygir under lange treningsturer. Karbohydrater er en god energikilde og gjennom korte eller mer intensive treningsturer vil tilførselen av glukose fra stivelsen bidra til økt prestasjonsevne. Proteiner kan også bidra som kilde til energi, men er først og fremst byggematerialer i kroppen og nødvendig for å danne celler og vev. Hos en utvokst hund er behovet for proteiner forholdsvis lavt.

Overgang fra vanlig hundefôr til høyenergifôr

Trening til jakt- eller løpssesongen bør starte i god tid. Her er det snakk om å trene opp muskelmasse og effektivisere kroppens evne til omsetning av næringsstoffer og energi. Gjennom systematisk og riktige treningsmetoder, samt god fôring i helst 2 -3 måneder før jakta eller løpssesongen, oppnår en at hunden er i toppform når det virkelig gjelder. Overgangen fra vanlig hundefôr til et høyenergifôr bør skje i forbindelse med start på treningsperioden. Dermed kan det økte energibehovet lettere imøtekommes helt fra starten av. Ellers er det gunstig at hunden har tilvent seg et hundefôr med mye fett i god tid. Dette på grunn av at hunden dermed effektiviserer opptaket av fett og omsetning av fett til energi.

Praktiske tips under jakta!

Det aller viktigste er at hunden får nok vann underveis. Dehydrering vil redusere yteevnen dramatisk og i verste fall føre til at hunden må bæres hjem.

Hard trening og jakt fører til økt stress hos hunden, løs avføring/ diaré og enkelte kan også få redusert appetitt. For å øke fôropptaket kan litt våtfôr eller fersk oppmalt vom blandet med tørrfôret gjøre rasjonen mer smakelig.

Og husk til slutt at for at hunden skal yte maksimalt, må treningsgrunnlaget være i orden. Det hjelper ikke med best mulig hundefôr og fôring hvis ikke hunden er godt fysisk trent.

I Appetitt hundefôr-sortimentet finner du to varianter av hundefôr som er spesielt tilpasset aktivt arbeidende hunder, Appetitt ENERGY og Appetitt EXTREME.

Vi får mange spørsmål om hundefôr til valp og fôring av valper og her kan du lese mer om det viktigste å huske på!

Valper har et stort vekstpotensial. Valpens magesekk er liten, og fordøyelseskanalen er ikke ferdig utviklet. Derfor må hundefôr til valp være konsentrert og lett fordøyelig for å kompensere for det lave volumet med fôr.

Tilvenning til bare tørrfôr

I perioden fram til avvenning dekkes valpens næringsbehov av morsmelka. Det er viktig at tispa har nok melk og spesielt gjelder det ved store kull. Valpene skal ha «lett» og fri tilgang på rent vann i tillegg til morsmelka. Fra valpene er ca. 3-4 uker gamle kan en starte forsiktig med å gi litt hundefôr tilpasset valp. Normalt vil valpene søke til tispas matskål og begynne å spise der. For valpene sin del er det derfor en fordel at tispa får samme hundefôret som valpene skal ha. Men fortsatt vil morsmelka være det viktigste et par uker framover.

Etter avvenning og fram til voksenstadiet

Tilvekstperioden varer frem til valpen er 10 – 24 måneder avhengig av rase. Små raser kan nå voksenvekt allerede ved 8 – 10 måneders alder, mens store raser kan være i vekst helt fram til 24 måneders alder. Høyeste daglig tilvekst sees som regel ved 3 – 5 måneders alder, og enkelte raser kan da vokse med opptil 400 gram pr. dag.

Hundefôr til store raser

Er det for mye protein og energi i hundefôret kan veksthastigheten bli for stor samtidig som valpen kan bli overvektig. Overvekt er en belastning for skjelett og bein kan i verste fall gi økt fare for bein- og leddlidelser. Appetitt Puppy Large Breed har derfor et moderat proteininnhold i forhold til energiinnhold som gjør det lettere å unngå høy tilvekst uten at valpen blir mager.

Valg av hundefôr

Normalt deles hunderasene i små, medium og stor størrelse. Dette tilsvarer henholdsvis voksenvekt opptil 10 kg, mellom 10 og 25 kg og over 25 kg. I tillegg til ulik veksthastighet, er det også slik at små raser har større fart på stoffskifteprosesser enn store raser. Derfor trenger små raser mer energi- og næringsstoffer pr. kg kroppsvekt enn store raser.

Det anbefales å fôre med Appetitt Puppy tilpasset rasestørrelse inntil valpen har nådd ca. 90 -100 % av voksen størrelse. For store raser tilsvarer det ca. 18 mnd. alder og for små raser ca.10 -12 mnd. alder. Det er i dette tidsrom at valpens skjelett og muskler utvikles. Deretter kan en skifte til et hundefôr til voksen hund.

Hvor mye hundefôr skal valpen ha

Ideelle fôrmengder er veldig individuelt, men bruk de anbefalte fôringstabeller på sekkene som et utgangspunkt og sjekk jevnlig holdet på hver enkelt valp. Husk alltid fri tilgang på friskt drikkevann.

Appetitt Puppy omfatter tre valpefôrblandinger tilpasset rasestørrelse. Den viktigste forskjellen mellom disse er energiinnhold, forholdet mellom energi- og protein, innhold av kalsium og forholdet kalsium og fosfor.

Som hundeeier står du stadig overfor en rekke produkter å velge mellom når du skal kjøpe hundefôr til din hund. Og det er kanskje ikke så lett å manøvrere seg i «jungelen» av kvalitetsnivåer, rasetilpasninger, størrelsestilpasninger og til og med kanskje i forbindelse med tilpasninger til ulike sensitiviteter din hund eventuelt kan ha.

Les deg opp på det grunnleggende innen fôring av hund

Som helt fersk hundeeier bør du forhøre deg med noen som kjenner hunderasen, gjerne oppdretter, fagmiljøer eller veterinær. De kan hjelpe deg med grunnleggende informasjon om hvor mye hundefôr din hund trenger om dagen, hva slags hundefôr din hund trenger nettopp i den livsfasen den er eller om andre tilpasninger for din type hund. Videre bør næringsinnholdet være tilpasset hundens aktivitetsnivå. En rolig hund, som kanskje også er aldrende, har ikke samme behov som en aktiv hund som ofte brukes til jakt- eller andre aktiviteter ute. Å ta hensyn til livsstadium og livsstil er viktig ved valg av hundefôr.

Fôrsekken – en sjekkliste

På fôrsekken finnes en lovpålagt deklarering av fôrets næringsinnhold, hvilke råvarer og tilsetningsstoffer fôret består av og en bruksanvisning. Disse opplysningene bidrar til å gjøre lette valget av hundefôr.
Følgende informasjon skal deklareres (stå på sekken):

 • Navn og produktbeskrivelse
 • Råvarer – ingrediensliste
 • Analysert innhold (informasjon om næringsinnhold)
 • Informasjon om tilsetningsstoffer
 • Best før (holdbarhet) og batch-nummer
 • Navn på produsent og den som markedsfører produktet, og hvordan kontakte markedsfører for nærmere informasjon
 • Bruksanvisning
 • Vekt eller mengde i sekken
 • Bruksanvisning og tilleggsopplysninger beskriver hvilken type hund fôret er beregnet til og videre fôrmengder avhengig av hundens vekt og aktivitetsnivå.
 • Det er mye fokus på hvilke råvarer fôret består av. Generelt kan en si at hundefôr bør inneholde næringsstoffer fra animalske og marine kilder, som kylling eller fisk. Grunnen til det er at det er høyere næringsopptak på proteiner og fett fra animalske og marine råstoffer.

Noen generelle fôringsråd

 • Velg et hundefôr med ernæringsmessig innhold som er basert på hundens alder, størrelse, livsstadier og aktivitetsnivå.
 • Tørrfôr kan gis tørt, tilsatt vann eller oppbløtt i lunkent vann i ca. 20 minutter.
 • Tilpass dagsrasjonen i forhold til aktivitetsnivå og hundens hold.
 • Ved anbefalte fôrrasjoner på sekken, så er det viktig å huske at fôrmengden kan variere med +/- 20% avhengig av hundens aktivitetsnivå.
 • Fordel gjerne dagsrasjonen på flere rasjoner pr dag.
 • Hunden skal alltid ha fri tilgang på friskt drikkevann.
 • Oppbevar ditt hundefôr tørt og helst litt kjølig. En lukket fôrtønne med lokk bevarer fôret gode smak lengre.
 • Husk hygienen! Vask fôrskålen mellom hvert måltid.
 • Ikke gi hunden sjokolade, søtsaker, løk eller druer.
 • Godbiter og snacks av god kvalitet bør kun gis som belønning, og i begrensede mengder
 • Skifte av fôrtype bør gjøres gradvis med innblanding av nytt fôr over flere dager.

Å bytte hundefôr bør gjøres gradvis, for å minimere eventuelle fordøyelsesproblemer eller ubehag for hunden din. Dersom hunden din har helseproblemer, kan det være lurt å snakke med veterinæren din før du bytter fôr.

For å introdusere det nye fôret gradvis, kan du starte med å blande det nye fôret med det gamle fôret i forholdet 25/75 (nytt/gammelt) i løpet av de første 3-4 dagene. Deretter kan du gradvis øke andelen av det nye fôret over en periode på 7-10 dager, til du til slutt bruker 100% av det nye fôret.

Husk at hver hund er unik, og noen kan bruke lenger tid enn andre for å tilpasse seg det nye fôret. Vær tålmodig og gi hunden din tiden den trenger til å venne seg til endringene

Når en sekk med tørrfôr eller en boks med våtfôr åpnes, begynner en oksideringsprosess. Dette fører til en reduksjon i smakeligheten. Det er derfor svært viktig å trykke så mye luft ut av posen som mulig og lukke den godt etter hver fôring. Oppbevar posen med hundefôr mørkt, kjølig og tørt, helst i en beholder med lokk. Bruk lokk til bokser med våtfôr. Velg også riktig størrelse på fôrsekken i forhold til hvor stor hunden din er, for å unngå å oppbevare en åpnet sekk for lenge.

Dersom hunden din plutselig slutter å like det nye fôret etter først å ha spist det, kan ha mange årsaker. Fôret kan ha blitt utsatt for luft for lenge slik at oksideringsprosessen har gjort fôret mindre smakelig.

Hunden kan også være syk, så ta kontakt med veterinær hvis dyrets spiser mindre enn vanlig. 

Søt gråspraglet kattunge sitter pent og ser mot kameraet. Valg av kattemat er viktig for sunn katt.

Det beste for din kattunge!

Katten er egentlig et rovdyr som står øverst i næringspyramiden og er dermed en klassisk kjøtteter. Når du som fersk katteeier skal velge kattemat til din kattunge for første gang, vil du nok oppdage at det er et svært stort utvalg fra mange ulike produsenter. Det er derfor viktig at du som fersk katteeier vet hva som er grunnleggende for din katts ernæring, slik at den vokser og utvikler seg som den skal den første tiden. Les våre fôringsråd til din kattunge her!

Søt gråbrun kattunge sitter pent og ser mot kameraet.
Gylden liten valp som står og titter inn i kameraet.

Hundefôr til din valp!

Normalt deles hunderasene i små, medium og stor størrelse og har ulik forventet voksenvekt og veksthastighet. Små raser har også større fart på stoffskifteprosesser enn store raser.

Ideelle mengder hundefôr er derfor veldig individuelt men det anbefales å å følge fôringstabeller på sekkene. Les våre råd om fôr til din valp og hvor mye mat valpen skal ha.

Gylden valp står og kikker mot kameraet. Valper bør få eget for, for eksempel Appetitt Puppy.

Et utvalg av Appetitt hundefôr

Her er noen av våre bestselgende hundefôr. Klikk på produktet for å lese mer om næringsinnhold eller klikk her for å finne din nærmeste forhandler av Appetitt hundefôr og kattemat.

Hundefor: Appetitt Maintenance Medium 12kg, hvit og oransje sekk, hvit og brun hund
Appetitt Maintenance Medium Breed 12 kg hundefôr
Fullfôr til voksne hunder fra 1 alder, og med voksenvekt mellom 10 og 25 kg og med et normalt aktivitetsnivå...
Energifor: Hvit og rød sekk Appetitt Dog Energy 3kg tørrfor, mørkebrun hund avbildet
Appetitt Energy 12 kg hundefôr
Fullfôr til voksne hunder med høyt aktivitetsnivå Fôret har et høyt innhold av protein og fett av animalsk og marin...
Energifor: Hvit og rød sekk Appetitt Dog Energy 3kg tørrfor, mørkebrun hund avbildet
Appetitt Energy 3 kg hundefôr
Fullfôr til voksne hunder med høyt aktivitetsnivå Fôret har et høyt innhold av protein og fett av animalsk og marin...
Appetitt Energy Sport våtfôr
Våtfôr til hund med høy smakelighet Fôret har et høyt energiinnhold og kan brukes både som et fullfôr eller som...

Nye artikler om hundefôr

Her kan du lese mer om Appetitt hundefôr, fôringsråd til din hund og mye annet relatert til din hund!

Nye artikler om kattemat

Her kan du lese mer om Appetitt kattemat, fôringsråd til din katt og mye annet relatert til din katt!

Forhandlere av Appetitt hundemat og kattemat på nett

Her finner en oversikt over hvor du kan få kjøpt Appetitt hundemat og kattemat på nett. Se en komplett liste over alle forhandlere og finn din nærmeste butikk ved å trykke på en av knappene under.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping